Entegre Rapor 2022
ANA SAYFA | EN
Tofaş Hakkında

Temelleri 1968 yılında atılan Tofaş Türkiye’nin öncü otomotiv şirketidir. Sermayesinde, Koç Holding ile Stellantis’in eşit hissedar olduğu Tofaş’ın %24,3’ü halka açık olan hisseleri, Borsa İstanbul BİST 30 endeksinde işlem görmektedir. Ayrıca, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan Tofaş, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) iklim ve su programlarına da yanıt vermektedir.

Tofaş; üretim hacmi, ihracat performansı, ar-ge yetkinlikleri ve 6 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarındandır. Genel Merkezi İstanbul’da olan Tofaş, üretim faaliyetlerini 411.193 m²’si kapalı, yaklaşık 1 milyon m² alan üzerinde kurulu Bursa’daki fabrikasında gerçekleştirmektedir.

Stellantis’in önemli üretim ve ar-ge merkezlerinden biri olan Tofaş, Türkiye ekonomisine, sanayi ve ar-ge birikimine katma değer sağlamaktadır. Sıfırdan komple araç geliştirme bilgi birikimine ve yetkinliklerine sahip olan Tofaş Ar-Ge Merkezi, Tofaş Fabrikası’nda üretimi gerçekleşen modellerin yanı sıra Stellantis bünyesindeki farklı modellerin ürün geliştirme süreçlerinde görev almaktadır.

Tofaş fabrikasında, Fiat Egea ailesinin Sedan, Hatchback, Station Wagon, Cross ve Cross Wagon modellerinin yanı sıra Fiat Fiorino modelinin üretimi yapılmaktadır. Tofaş, ürettiği araçların yarısından fazlasını dünyanın farklı ülkelerine ihraç etmektedir. Müşteri beklentilerine uygun geniş marka ve ürün portföyü ile yurt içi pazarda iddiasını ortaya koyan Tofaş, iç pazarda 6 markanın (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep®, Maserati, Ferrari) temsilciliğini yürütmektedir.