2019 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
EN
Kurumsal Yönetim Yapısı

Kurumsal sürdürülebilirlik için SPK Kurumsal Yönetim Tebliği İlkeleri doğrultusunda şeffaf, sorumlu, adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Bu ilkelerin her düzeyde hayata geçirilmesi için çalışıyor ve performansımızı ölçümleyerek raporlamalar yoluyla paydaşlarımıza sunuyoruz.

Yönetsel uygulamalarımızı modern ilke ve uygulamalar doğrultusunda her geçen gün geliştiriyoruz. Çalışmalarımızın bir neticesi olan ve 2018 yılında 9,20 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notumuz 2019 yılı içerisindeki faaliyetlerin değerlendirilmesi sonucunda 9,26’ya yükseltildi.

Tofaş Yönetim Kurulu, 2’si bağımsız olmak üzere 10 üyeden oluşmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO görevleri farklı kişilerce yürütülmektedir. Yönetim Kurulu’nda icradan sorumlu tek üye CEO olup, doğrudan Yönetim Kurulu’na raporlama yapmaktadır.

CEO ve şirket üst yönetimi, stratejik eğilimlerin tespit edilmesi ve yönetilmesinden, risk yönetimi, erken uyarı ve kontrol sistemlerinin işlerliğinin sağlanmasından, kurumsal hedeflerin belirlenmesinden, kurumsal yönetim ilkelerine uyumun sağlanmasından ve bu alanda beklenen performans ve sonuçların elde edilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesinden sorumludur.

Çalışmalarını, Yönetim Kurulu’na bağlı olarak yürüten Kurumsal Yönetim Komitesi, Denetim Komitesi, Riskin Erken Saptanması ve Risk Yönetimi Komitesi, Yönetim Kurulu’nun faaliyet etkinliğinin sağlanmasında önemli bir yere sahiptir. Aday Gösterme Komitesi ve Ücretlendirme Komitesi görevleri de Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından yerine getirilir.

Tofaş kurumsal yönetim yapısı hakkında detaylı bilgiye tofas.com.tr/YatirimciIliskileri/KurumsalYonetim adresinden ya da http://ir.tofas.com.tr/2019 adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2019 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.