2019 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
EN
Araç Emniyeti, Sürüş ve Yolcu Konforu

Müşteri memnuniyeti çerçevesinde araç güvenliği ve kaliteyi ilk önceliğimiz olarak benimsiyoruz. FCA’nın “tüm yolcular için emniyet” vizyonu doğrultusunda konfor ve güvenlik açısından sürücüye hizmet ve destek sunan akıllı araçlar geliştirmek üzere çalışıyoruz. Tüm yeniliklerimizin araçlarımızın ilgili pazarlardaki yasal düzenlemelere ve gerekliliklere tam uyumundan emin oluyoruz.

Araçlarımız pasif ve aktif emniyet sistemleri ile donatılıyor. Pasif emniyet sistemleri ile müşterilerimizin herhangi bir kaza durumunu zarar görmeden atlatmalarını, aktif emniyet sistemleri ile kazanın meydana gelmesini engellemeyi amaçlıyoruz. Bu sayede sadece araç içindeki sürücü ve yolcuların değil araç dışı ortamda trafikte seyreden diğer araç, yolcu ve yayaların da güvenliğini gözetiyoruz.

Veri bilimi ve öğrenen algoritmaların yardımı ile sürücü ve aracın ürettiği veriyi işleyerek olası kazalar ve araç arızalarını gerçekleşmeden tahmin etmek üzerine çalışmalar yapmaktayız.

Fiat Yol Arkadaşım Connect yeni özellikleri ile Fiat kullanıcılarının güvenliğini düşünmeye devam ediyor. Hali hazırda araçlarda yer alan herhangi bir arıza durumunda anlık olarak bilgilendirme ve sürücüyü en yakın servise yönlendiren uygulamada, uygulamaya yeni eklenen bir özellik sayesinde Yol Arkadaşım Connect sahibi Fiat marka araç kullanıcıları, seyir halindeyken yol üzerinde bulunan kaza riski yüksek noktalara yaklaştıklarında özel bir bildirim sesi ile uyarılıyorlar. Bu sayede sürücüler, dikkatlerini dağıtmadan riskli bölgelerde daha da dikkatli araç kullanmaya teşvik ediliyor.