2019 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
EN
İklim Değişikliği

Global bir kriz haline dönüşen iklim değişikliği ve bunun iş dünyası üzerinde yaratması beklenen ekonomik etkiler günümüzün en kritik konuları arasında yer alıyor. Artık dijitalleşme, dağıtık enerji kaynakları ve düşük karbon ekonomisi gibi konuları da barındıran iklim değişikli krizinin yönetiminde, iş dünyasına büyük bir sorumluluk düşüyor.

Otomotiv sektöründe yer alan birçok firma, konuyla ilgili gerekli sorumluluğu alacağına dair birçok taahhüt vermiş bulunuyor. Bu kapsamda Tofaş olarak biz de iklim değişikliğini önlemek amacıyla pek çok başarılı uygulamayı hayata geçirerek çalışmaya devam ediyor ve düşük karbonlu geleceğe geçiş planlarını adım adım uygulamaya alıyoruz.

İklim değişikliği ile mücadele ve düşük karbon ekonomisine geçiş kapsamındaki çalışmalarımızı 3 ana alanda yürütüyoruz:

Bu alanda yapılan tüm çalışmaları, doğrudan CEO’ya raporlayan Sürdürülebilirlik Komitesi ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu vasıtasıyla yürüterek, tüm paydaşlarımıza bu mücadeleye verdiğimiz önemi yansıtmayı hedefliyoruz.

“Tofaş, 2019 yılında da Carbon Disclosure Project’e (CDP) yanıtlarını sunmuş olup yapılan değerlendirme sonucunda Climate Change ve Water programlarında B- (Management) bandında yer almıştır.”

Faaliyetlerimizi hayat boyu bakış açısıyla değerlendirdiğimizde ve paydaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini göz önüne aldığımızda, iklim değişikliği alanında en büyük etkimiz araçlarımızın kullanımından gelmektedir. Paydaşlarımız bizden seyahat deneyimlerinin, taşımacılık ve dağıtım operasyonlarının daha sürdürülebilir yöntemlerle gerçekleştirilmesini hedefleyerek, daha düşük emisyon değerlerine sahip ya da alternatif yakıtların kullanıldığı araçlar geliştirmek üzere çalışıyoruz. Düşük karbon ekonomisine geçiş yolculuğumuzun başladığını fakat bunun sürekli geliştirilerek devam edecek bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda her yıl ilerlemelerimizi tüm paydaşlarımız ile raporlarımız aracılığı ile paylaşıyoruz.

“Emisyon azaltımı çalışmaları ar‑ge faaliyetlerimizin %21’ini oluşturmaktadır.”

Düşük karbon ekonomisine geçiş kapsamında,

“2024 yılına gelindiğinde, üretimden kaynaklanan sera gazı emisyonu salımımızı 2011 yılına kıyasla %33 azaltmış olmayı hedefliyoruz.”

İklim Değişikliği konusu hakkında detaylı bilgiye tofas.com.tr/Surdurulebilirlik/CevreVeIklim adresinden ya da ir.tofas.com.tr/2019/ adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2019 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.