2019 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
EN
Dünya Klasında Üretim

Müşterilerimizin kalite beklentilerini yakından takip ederek, buradan edindiğimiz bilgileri, değer zincirindeki tüm üretim ve hizmet süreçlerinin kalite seviyesini yükseltmek ve en rekabetçi düzeye getirmek üzere önemli bir girdi olarak değerlendiriyoruz. Müşteri memnuniyetini merkeze alan kalite anlayışımızla dünya klasında rekabet avantajı sağlıyoruz.

Üretimde rekabet gücünü sistematik olarak iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla 2006 yılından bu yana WCM (World-Class Manufacturing) metodolojisini kullanıyoruz. WCM metodolojisinde temel olarak iş güvenliği, kalite, maliyet, teslimat ve çevre konularına odaklanarak, her birinde “sıfır”a ulaşmak hedeflenmektedir. WCM Programı, bugün dünya çapında FCA’nın 213 fabrikasında ve yaklaşık 400 tedarikçisinin fabrikalarında uygulanmaktadır.

WCM yolculuğumuza başladığımız 2006 yılından bu yana “En Hızlı İlerleyen Fabrika” ödülünü almış, 2009’da ise Gümüş Seviye’ye ulaşan ilk FCA fabrikası olmuştur. Tofaş, Kasım 2013’te gerçekleşen denetim sonucunda FCA dünyasında “Altın Seviye”ye ulaşan ilk üç fabrikadan biri olarak başarısını taçlandırmıştır. WCM yolculuğu boyunca üretim standartlarını sürekli yükseltmeye odaklanan Tofaş, 2019 yılında puanını 77’den 81’e yükselterek WCM uygulanan tüm otomobil fabrikaları içinde en yüksek puana sahip şirket konumuna gelmiştir.

Dünya Klasında Üretim (WCM) Metodolojisi hakkında daha detaylı bilgiye tofasakademi.com/tr/wcm/ adresinden ya da ir.tofas.com.tr/2019/ adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2019 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.

Tofaş, 2019 yılında puanını 77’den 81’e yükselterek WCM uygulanan tüm otomobil fabrikaları içinde en yüksek puana sahip şirket konumuna gelmiştir.