2019 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
EN
Risk Yönetimi

Tofaş’ta risk yönetimi süreçleri Yönetim Kurulu’nun sorumluluğundadır. Risk yönetimi alanındaki görev ve faaliyetler, ilgili yasal mevzuata uygun olarak Denetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması ve Risk Yönetimi Komitesi tarafından yerine getirilir. Yönetim Kurulu’na yapılan raporlamalar doğrultusunda kurumsal risk stratejileri belirlenir.

Risk yönetimi konusu yıllık hedef yayılımı ve performans değerlendirme sisteminin de bir parçasıdır. Risk yönetiminde, dünya genelinde kabul görmüş prensip ve adımların uygulanmasına ve yaygınlaştırılmasına önem veririz. Risk yönetimi süreçlerimizi 5 adımdan oluşan metodolojimiz kapsamında takip ederiz.

Sürdürülebilirlik riskleri Tofaş risk yönetim portföyünün ana alanlarından biri olup, sürdürülebilirlik performansı üzerinde etkisi bulunan tüm konuları kapsamaktadır. Sürdürülebilirlik riskleri önleyici bir yaklaşımla belirlenerek elde edilen sonuçlar Risk Yönetim Politikası kapsamında raporlanır.

Tofaş Kurumsal Risk Yönetimi hakkında detaylı bilgiye tofas.com.tr/YatirimciIliskileri/KurumsalYonetim adresinden ya da http://ir.tofas.com.tr/2019 adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2019 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.