2018 Sürdürülebilirlik Raporu
EN
Menu
Ar-Ge Yönetimi

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak amacıyla müşteri odaklı teknolojik araştırma faaliyetleri yürütüyoruz. Araştırma çalışmalarımız çevresel sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik ve yetkinlik olmak üzere birbiri ile kesişen üç zemin üzerinde şekilleniyor. FCA’nın küresel çapta ileri mühendislik çalışmalarının yürütüldüğü bir merkez olmak üzere yetkinliklerimizi güçlendirmeyi öncelik olarak kabul ediyoruz.

Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu teknolojilerin gelişimine doğrudan katkı sağlıyoruz. Tasarım süreçlerini ar-ge çalışmalarına entegre ederek teknolojik üstünlüklerinin yanı sıra yenilikçi mühendislik tasarım detaylarıyla da öne çıkan binek ve ticari araçlar geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Araç geliştirme sahasında Avrupa’yla rekabet edebilir seviyede bir altyapı oluşturan Tofaş Ar-Ge Merkezi, toplam 20.110 m²’lik laboratuvar ve ofis alanı ile yaklaşık 600 çalışana sahiptir. Tofaş Ar-Ge Merkezi; bünyesindeki laboratuvarların yüksek teknolojisi ve çeşitliliğiyle FCA’nın Avrupa’daki en büyük ar-ge merkezlerinden biridir. Tofaş Ar-Ge Merkezi istihdamında, yüksek lisans ve doktora eğitimi almış çalışanlara öncelik verilmektedir. Ar-Ge Merkezi’nde görev alan yüksek lisans ve doktoralı çalışan sayısı 2018 yıl sonu itibarıyla 139’a yükselmiştir.

“2018 yılında ar-ge harcamalarına 244 milyon TL kaynak aktardık.”

Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı BUSİAD ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliği ile yürüttüğümüz Yaz Dönemi Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nı 2018 yılında üçüncü kez gerçekleştirdik. Tofaş Akademi de programa program ortağı olarak destek verdi.