2018 Sürdürülebilirlik Raporu
EN
Menu
Araçlarda Dijitalleşme

Araçlarda dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında, araçlar üzerindeki elektronik ünitelerin birbirleri arasında haberleşmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz.

Tofaş bünyesinde geliştirilen ve sınıfındaki ilk uzaktan erişim teknolojisi olan “Fiat Yol Arkadaşım Connect” Projesinin çalışmaları 2018 yılında tamamlandı. Proje aynı zamanda açık inovasyon tarafında bir start-up işbirliği ile pazara sunduğumuz ilk proje olma niteliği taşıyor. Dijitalleşme stratejilerimiz doğrultusunda, müşteri beklenti ve ihtiyaçlarından yola çıkarak oluşturulan Fiat Yol Arkadaşım Platformu müşterilerimizin araçları ile olan ilişkilerine ve Tofaş’ın müşteri iletişimine yeni bir boyut kazandırmak üzere tasarlanmıştır. Araç kullanıcıları ile araçlarını “bağlanabilirlik” (connectivity) teknolojisiyle birleştiren platform, akıllı telefon veya bilgisayar aracılığıyla araç sahiplerinin otomobillerine uzaktan bağlanabilmelerine olanak tanıyor.

Veri bilimi ve öğrenen algoritmaların yardımı ile sürücü ve aracın ürettiği veriyi işleyerek olası kazalar ve araç arızalarını gerçekleşmeden tahmin etmek üzerine çalışmalar yapmaktayız.