2018 Sürdürülebilirlik Raporu
EN
Menu
İklim Değişikliği

İklim değişikliği bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı en temel sorunlardan biridir. Bilim insanlarının genel kanaati, iklim değişikliği sorununa büyük ölçüde insan kaynaklı sera gazlarının yol açtığı yönündedir. Bu durum karşısında dünya genelinde tedbirler alınmaya başlarken otomotiv sektörü de üzerine düşen sorumluluk doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir. Sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak sahip olduğumuz çevresel, sosyal ve ekonomik sorumlulukların farkındalığı ile hareket ediyoruz.

İklim değişikliği konusunu doğrudan CEO’ya raporlama yapan Sürdürülebilirlik Komitesi ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu vasıtasıyla yürütüyoruz.

“Tofaş, 2018 yılında da Carbon Disclosure Project’e (CDP) yanıtlarını sunmuş olup yapılan değerlendirme sonucunda Climate Change programında B (Management) bandında yer almıştır. CDP Water programında ise derecelendirme notu “B- (Management)” olarak gerçekleşmiştir.”

Paydaşlarımızın iklim değişikliği konusunda bizden en önemli beklentisi tüketicilerin seyahat deneyimlerinin, taşımacılık ve dağıtım operasyonlarının daha sürdürülebilir yöntemlerle gerçekleştirilmesini sağlamaya yönelik araçlar üretmemizdir. Paydaşlarımızın beklentilerine yanıt vermek adına daha düşük emisyon değerlerine sahip ya da alternatif yakıtların kullanıldığı araçlar geliştirmek üzere çalışıyoruz.

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında,

“2020 yılına gelindiğinde üretimden kaynaklanan sera gazı emisyonu salımımızı 2011 yılına kıyasla %30 azaltmış olmayı hedefliyoruz.”

İklim Değişikliği konusu hakkında detaylı bilgiye https://tofas.com.tr/Surdurulebilirlik/CevreVeIklim/Pages/default.aspx adresinden ya da http://ir.tofas.com.tr adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2018 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.