2018 Sürdürülebilirlik Raporu
EN
Menu
Dünya Klasında Üretim ve Kalite

Müşterilerimizin kalite beklentilerini doğrudan algılayarak, değer zincirindeki tüm üretim ve hizmet süreçlerinin kalite seviyesini yükseltmek ve en rekabetçi düzeye getirmek üzere çalışıyoruz. Müşteri memnuniyetini merkeze alan kalite anlayışımız ile dünya klasında rekabet avantajı sağlıyoruz.

Üretimde rekabet gücünü sistematik olarak iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla WCM (World-Class Manufacturing) metodolojisini kullanıyoruz. WCM temel olarak iş güvenliği, kalite, maliyet, teslimat ve çevre konularına odaklanarak her birinde “sıfır”a ulaşmayı hedefliyor. WCM Programı, bugün dünya çapında FCA’nın 213 fabrikasında ve yaklaşık 400 tedarikçisinin fabrikasında uygulanıyor.

WCM yolculuğumuza başladığımız 2006 yılından bu yana üretim standartlarımızı sürekli geliştirdik. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda 2013 yılında FCA’nın “Altın Seviye”ye erişen ilk üç fabrikasından biri olarak, 2017 yılında 77 puana ulaşarak gelişimimizi devam ettirdik. Altın Seviye’ye gelirken iş kazalarını, dış kalite göstergelerini, üretkenliğini ve makine arızalarını önemli ölçüde iyileştirdik. Bütün bu iyileştirmeler, sistematik bir biçimde ve çalışanların katılımıyla gerçekleşti. 2018 yılında Tofaş’ta görevli her saha çalışanı, ortalama 27 adet öneride bulunarak çalışmalarımıza katkı sağladı.

2018 yılında dünya genelinde 11 farklı ülkeden katılımcılarla gerçekleştirilen Uluslararası Kalite Ödülleri’nde Tofaş Kalite Ekibi, “Kalite Metotlarında İnovasyon” kategorisinde finale kaldı. Kalite ekibi, Elua Entegre Kalite Yönetim Platformu ile birlikte kalite metotlarında ortaya koydukları yenilikler ve elde edilen başarılı sonuçları uluslararası bir platformda ortaya koyma fırsatı yakaladı.

Kalite stratejilerimize FCA’nın ürün ve hizmetlerin üstün kalite normlarında gerçekleştirilmesini hedefleyen Küresel Kalite Sistemi doğrultusunda yön veriyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin ilgili yasal ve sektörel mevzuata uygun niteliklere sahip olmasını, fiziki normlar açısından güvenilir, performanslarının rakiplerine kıyasla yüksek olmasını amaçlıyoruz.

Üretim süreçlerimizi çok sayıda yönetim kalite ve standardını takip ederek gerçekleştiriyoruz. Bu sayede risklere müdahale kapasitemizi ve yönetim kalitemizi güçlendiriyoruz. Yönetim sistem ve standartlarımıza yönelik performans düzeyimizi bağımsız dış denetim, sertifikasyon ve doğrulama çalışmalarıyla takip ederek sürekli iyileştiriyoruz. WPI (Work Place Integration-İş Yeri Entegrasyonu) metodolojisi ile tüm süreçlerimizi baştan sona izleyerek risklerin önüne geçiyoruz. IMDS Programı ile tedarik zincirimizde kimyasalların ve yasaklı maddelerin kontrolünü sağlıyoruz.

Dünya Klasında Üretim (WCM) Metodolojisi hakkında daha detaylı bilgiye https://tofasakademi.com/tr/wcm/ adresinden ya da http://ir.tofas.com.tr adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2018 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.