2018 Sürdürülebilirlik Raporu
EN
Menu
Çalışan Gelişimi

Çalışanlarımızın mesleki ve kişisel kabiliyetlerini Tofaş Akademi çatısı altında organize ettiğimiz eğitim faaliyetleri ile destekliyoruz. Akademi bünyesinde tüm değer zincirimizin gelişimini tek bir çatı altında topluyoruz. Tofaş Akademi “çalışanlarım bugünün işini daha iyi yapmalarını ve geleceğe hazırlanmalarını sağlamak üzere Tofaş’a ve değer zincirine en uygun öğrenme deneyimini sunma” misyonuyla hareket etmektedir.

Tofaş Akademi, otomotiv sektörüne eğitimli ve deneyimli insan kaynağı kazandırmak için ihtiyacı en doğru şekilde tespit ederek bireysel, mesleki ve kurumsal gelişime odaklanıyor. Farklı bireysel öğrenme stillerine göre tasarlanmış yüzlerce eğitim modülü bulunan ve eğitmenlerini kendi bünyesinde yetiştiren Tofaş Akademi, kapsamlı fiziki şartlara ve içerik altyapısına sahip bir gelişim platformunu temsil ediyor. Tofaş Akademi bünyesinde çalışanlarının gelişimlerinin %71’i iç kaynaklar ile karşılanmaktadır. Bu kapsamda, 194 aktif iç eğitmen, 8 gelişim danışmanı, 8 iç koç bulunmakta ve onların gelişimi de Tofaş Akademi tarafından desteklenmektedir.

“Tofaş Akademi, Stevie ve Brandon Hall gibi dünyanın saygın uluslararası platformları tarafından 2018 yılında 13 farklı ödüle layık görüldü.”

Eğitim ve Gelişim Alanında En İyi Akademi Tofaş Akademi, eğitim ve gelişim alanının en prestijli ödüllerinden olan ve bu yıl 16. kez gerçekleştirilen ATD (Association for Talent Development) BEST Awards (Eğitim ve Gelişim Alanında En İyi Kurum) 2018’e layık görüldü. ATD BEST Ödülleri her yıl, gelişim faaliyetlerini şirketin hedef ve stratejileriyle örtüştürerek katma değer yaratan kurumlara veriliyor. Tofaş Akademi’ye ATD BEST’te birinciliği getiren önemli unsurlar arasında, yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılıp hayata geçirilmesinde üstlendiği etkin rol, yenilikçi gelişim çözümleri ve dünyadaki eğitim profesyonellerinin gelişimini desteklemek için sunduğu içerik derleme sitesi olan www.tofasakademi.com yer alıyor.

2018 yılında, ofis çalışanlarına 7.514 kişilik katılımla sınıf eğitimi ve 14.698 kişilik katılımla uzaktan eğitim; saha çalışanlarına ise 9.096 kişilik katılımla sınıf eğitimi ve 7.680 kişilik katılımla uzaktan eğitim verdik. Aynı zamanda, 57 tedarikçinin 618 çalışanına yönelik 10.096 kişi*saat teknik sınıf eğitimi, 2.633 bayi çalışanımıza sınıf eğitimi ve 30.459 bayi çalışanımıza uzaktan eğitim organize ettik.

“2018 yılında kişi başına düşen eğitim saati ofis çalışanları için 73,9 saat; saha çalışanları için 28,4 saat olarak gerçekleşti.”

Kişiselleştirilmiş öğrenme anlayışımız doğrultusunda, çalışanlarımıza şirket içi sertifikalı koçlar vasıtasıyla gelişim danışmanlığı, bireysel koçluk ve takım koçluğu desteği veriyoruz. 7 adımlı bir davranışsal gelişim yolculuğu olarak nitelendirilebilecek program profesyonel ve kişisel gelişimleri ile değişimi hedefleyen çalışanlar için tasarlanmıştır. Çalışanlar, mevcut potansiyellerini ve geliştirdikleri yetkinliklerini aksiyona dönüştürmeleri konusunda desteklenmektedir.

2018 yılında,

Çalışanlara gelişimlerini destekleyen gelişim programları sunmanın yanı sıra tüm Tofaş çalışanlarını kapsayan Performans Yönetim Sistemi ile gelişim süreçlerini takip ediyoruz. Performans Yönetim Sistemi’nin en önemli iki temel yapı taşı, hedefler ve davranışsal yetkinlikler olarak belirlenen “Liderlik Prensipleri”dir. Hedefler sene başında belirlenmekte, gelişim planlarıyla birlikte yıl boyu yönetici ve çalışan arasında gerçekleştirilen görüşmelerle gözden geçirilmektedir. Performans değerlendirme sonuçları gelişime açık bulunan Tofaş çalışanları ile yıl içerisinde iki kez performans gelişim görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Çalışanlar ve yöneticileri arasında geri bildirim, değerlendirme ve gelişime yönelik aksiyon adımları konuşularak etkin bir gelişim planı hazırlanmaktadır. Bu kapsamda 2018 yılında 100’ün üzerinde çalışan ile 200’ün üzerinde görüşme gerçekleştirilmiştir.