2021 Sürdürülebilirlik Raporu
ANA SAYFA | EN
Hakkımızda

Temelleri 1968 yılında atılan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. olarak, üretim hacmi, ihracat performansı ve ar-ge yetkinliklerimiz ile Türkiye’de otomotiv sektöründe öncü olarak faaliyet gösteren bir otomotiv şirketiyiz. İstanbul’daki Genel Merkezimiz ve Bursa’daki 350 bin m²’si kapalı olmak üzere yaklaşık 1 milyon m² alan üzerinde kurulu olan fabrikamızda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tofaş olarak ar-ge ve üretim faaliyetlerimizin tamamını otomotiv sektöründe ve Türkiye’de, 6.410 çalışanımız ile gerçekleştiriyoruz.

Sermayesinde, Koç Holding ile Stellantis’in eşit hissedar olduğu Tofaş’ın %24,3’ü halka açık olan hisseleri, TOASO kodu ile Borsa İstanbul BİST 30 ve BİST 100 endekslerinde işlem görmektedir. Ayrıca Tofaş, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de yer almaktadır.

Stellantis’in önde gelen üretim ve ar-ge merkezlerinden biri olarak, küresel ürün projelerinde önemli sorumluluklar üstleniyor; Türkiye ekonomisine, sanayi ve ar-ge birikimine katma değer sağlıyoruz. 1994 yılında kurulan Ar-Ge Merkezimizde gerçekleştirilen TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli pek çok araştırma projesinde Stellantis İtalya Araştırma Merkezi, yabancı tasarım merkezleri ve çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleriyle iş birliği yapıyoruz.

Yurt içi pazarda tüm segmentlerde müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek hedefiyle şekillendirdiğimiz faaliyetlerimizi geniş bir marka ve ürün portföyü ile sürdürüyoruz. Tofaş fabrikasında, Fiat Egea ailesinin Sedan, Hatchback, Station Wagon ve Cross modellerinin yanı sıra Fiat Doblò ve Fiorino modellerinin üretimi yapıyoruz. Yurt dışı pazarına yönelik faaliyetler kapsamında ise Egea modelini dünyanın farklı bölgelerinde Fiat Tipo markası ile pazara sunarken, Tofaş’ta geliştirilip üretilen Doblò’yu da, Ram ProMaster City markasıyla ABD’ye ihraç ediyoruz. Tofaş olarak ayrıca yurt içi pazarında ise altı markanın (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep®, Maserati, Ferrari) temsilciliğini yürütüyoruz.

Türkiye genelinde toplam 74 ana bayimiz bulunuyor. Şirket’imizin temsil ettiği markaların bayi ağı, müşterilerimize sıfır araç satış, ikinci el araç satış, bakım-onarım ve yedek parça satış hizmetleri vermektedir. Müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizi; ileri lojistik ve dağıtım yetkinliği, gelişmiş satış sonrası hizmet ve bayilerle kurulan güvene dayalı uzun soluklu ilişkiler sayesinde her geçen gün daha da güçlendiriyoruz.

Bayilerimizin büyük çoğunluğu sıfır araç satışı ve satış sonrası hizmetlerin müşterilere tek çatı altında sunulduğu entegre tesis özelliğini taşımaktadır. Müşterilere verilen hizmetler arasında kasko, trafik sigortası ve araç kredisi gibi hizmetler de yer almaktadır. Ana bayilere bağlı olarak faaliyet gösteren diğer noktalarla birlikte Türkiye genelindeki toplam Fiat satış noktası 97 adet, toplam Fiat servis noktası ise 125 adettir. Alfa Romeo-Jeep® ana bayisi ise 19 adettir. Ayrıca, sadece servis hizmeti veren 5 ayrı Alfa Romeo ve Jeep noktası bulunmaktadır.