2021 Sürdürülebilirlik Raporu
ANA SAYFA | EN
Yerel Liderlik

İç Pazar

Global ölçekte tedarik zincirinde yaşanan sorunlar sonucunda 2021 yılının ikinci yarısında Türkiye otomotiv pazarının küçülmesine rağmen şirketimiz 2021 yılında gerçekleştirdiği üretim ile sektörün %17’sini temsil ederken yurt içi satışlarda %97 yerli üretim payı ile lider olmuştur.

Müşteri beklentilerine uygun, geniş bir marka ve ürün portföyü ile iç pazarda altı markanın (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep®, Maserati, Ferrari) temsilciliğini yürütmektedir. Tofaş 2021 yılında 29,7 milyar TL satış geliri elde etmiş, %16,9’luk yurt içi pazar payı ile de otomotiv sektörü içerisindeki güçlü konumunu pekiştirmiştir.

Fiat Egea, 2021 yılında üst üste altıncı kez Türkiye’nin en çok satılan aracı olmuştur. Aynı zamanda tüm gövde seçenekleri ile de kendi segmentinde en çok tercih edilen otomobilleri ile Fiat markası, hafif araç pazarındaki payını artırarak liderliğini sürdürmüştür. Pazarın önemli bir bölümünü oluşturan minivan sınıfında ise Fiorino başarılı performansını sürdürürken Fiat Doblò “Yılın En Çok Tercih Edilen Hafif Ticari Aracı” olmuştur. Tofaş, Fiat markası ile 2021 yılında da Türkiye otomotiv pazarındaki liderliğini üst üste üçüncü kez sürdürmeyi başarmıştır.

Tofaş’ın pazarlama ve mobilite çözümlerinde faaliyetlerinden aldığı önemli aksiyonlar: