2020 Sürdürülebilirlik Raporu
ANA SAYFA | EN
Risk Yönetimi

Risk Yönetim süreçleri Yönetim Kurulu sorumluluğu bulunmakla beraber, bu alandaki görev ve faaliyetler Denetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması ve Risk Yönetimi Komitesi tarafından gerçekleştirilir. Kurumsal risk stratejilerinin belirlenmesinde bu komiteler tarafından Yönetim Kurulu’na yapılan raporlamalar belirleyici rol oynar.

Yıllık hedef yayılımı ve performans değerlendirme sistemi çerçevesinde risk yönetimi konusu ele alınmaktadır. Dünya genelinde genel geçerlik kazanmış risk yönetimi prensipleri ve adımlarının şirket uygulamalarına dâhil edilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır. 5 adımdan oluşan metodoloji ile risk yönetimi süreçlerimiz takip edilmektedir.

Sürdürülebilirlik riskleri, sürdürülebilirlik performansı üzerinde etkisi olan tüm konuları kapsar ve Tofaş risk yönetim portföyünün ana hatlarını oluşturur. Sürdürülebilirlik riskleri belirlenirken önleyicilik prensibiyle hareket edilir ve bu doğrultuda tespit edilen riskler Risk Yönetimi Politikası kapsamında raporlanır.

Tofaş Kurumsal Risk Yönetimi hakkında detaylı bilgiye tofas.com.tr/YatirimciIliskileri/KurumsalYonetim adresinden ya da http://ir.tofas.com.tr/2020 adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2020 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.