2020 Sürdürülebilirlik Raporu
ANA SAYFA | EN
Dijital Dönüşüm

Dijital dönüşüm, ürettiğimiz araçlardaki müşteri memnuniyetini iyileştirmek ve operasyonel verimliliği artırma konusunda kilit rol oynamaktadır. Tofaş olarak global ölçekte öne çıkan yeni teknolojiler ve uygulamaları yakından takip ederek dijital dönüşüm çalışmalarımıza yön veriyoruz. “Hayat Yenilenmektir” stratejimizle uyumlu hareket ederek ürünlerimizde ve operasyonlarımızda yapılacak yenilikleri gündemimizde tutuyoruz. Hızlı deneyimleme ve prototipleme yaklaşımıyla gündemimizde bulunan yeni teknolojileri ve getirdikleri fırsatların takibini Dijital Dönüşüm Komitesi ile yürütüyoruz. Araçlardan ve üretim hatlarından alınan veriler üzerinden süreç takibi ile müşteri deneyimini attırıyor, ileri analitik teknikler ile gerçekleştirilen veri analizi ile süreçlerimizi iyileştiriyor ve böylece iş gücümüzün katma değeri yüksek işlere yönlendirilmesini öncelik veriyoruz. Yapılan çalışmalar sonucu tasarım ve yedek parça süreçleri açısından yenilikler yakalandığı gibi, hayat boyu yaklaşımıyla bakıldığında üretim sonrası süreçlerle ilgili projeler de geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz veri analitiği projemiz ile müşteri araçlarının geçmiş garanti maliyeti verilerinden yararlanarak finansal kaynakların daha etkin yönetilmesine katkımızı sunduk ve şirketimize 2019 Uluslararası Kalite Ödülü’nü kazandırdık.

Dünyada öne çıkan yapay zeka, veri bilimi, IoT, RPA, görüntü işleme gibi dijital teknolojilerin her birine bir “teknoloji lideri” sorumluluğuyla yaklaşarak etkin bir şekilde takip ediyoruz. Bu gelişmeler konusunda şirketimizdeki farkındalığı artırırken, akademimizden aldığımız güç ile gelişen teknolojiler özelinde yetkinlerimizin geliştirilmesi üzerine çalışıyoruz. Üretim tesisimiz içindeki operasyonel verimlilik dijitalleşme süreci ile paralel olarak kapsamlı bir komite tarafından yönetilmektedir. Operasyonel süreçler ve verimlilik ile ilgili veriler üst yönetime her ay paylaşılmakta olup çalışanlarımızın süreç iyileştirme ile ilgili olgunluğa erişmiş fikirleri değerlendirilir.

Otonom sürüş ve bağlanabilirlik (connectivity) konusunda otomotiv sektöründe global anlamda ortaya çıkan risk ve fırsatlar konusunda FCA stratejisi ile uyumlu olarak hareket etmekteyiz. Dijital dönüşüm kapsamında, araçlarda yer alan elektronik ünitelerin birbiriyle haberleşmesi adına çalışmalar yönetiyoruz. Araç kullanıcıları ile araçlarını “bağlanabilirlik” (connectivity) teknolojisiyle birleştiren uygulamaları devreye alarak, akıllı telefon veya bilgisayar aracılığıyla araç sahiplerinin otomobillerine uzaktan bağlanabilmelerine olanak tanıyor, aynı zamanda kurulmakta olan bir platform ekonomisinin alt yapısını da oluşturmak yolunda adımlar atıyoruz. Kullanıcı deneyimi ve geri bildirimlerini dikkate alarak kullanıcılara bu alanda sağladığımız hizmetleri geliştirmeye devam ediyoruz.