2020 Sürdürülebilirlik Raporu
ANA SAYFA | EN
Dünya Klasında Üretim

Değer zincirindeki tüm üretim ve hizmet süreçlerimizdeki kalite seviyesinin yükselmesi ve en rekabetçi düzeye taşımak için müşterilerimizin kalite beklentilerini en ön sıraya koyuyoruz. Müşteri memnuniyeti doğrultusunda şekillendirdiğimiz kalite anlayışımızda dünya klasında üretim gerçekleştiriyor ve rekabet avantajı sağlıyoruz.

2006 yılından beri kullandığımız WCM (World Class Manufacturing) metodolojisiyle üretimimizdeki rekabet gücünü sistematik olarak iyileştirme yolunda ilerliyoruz. WCM metodolojisi temel olarak iş güvenliği, kalite, maliyet, teslimat ve çevre konularında “sıfır kaza”, “sıfır kayıp”, “sıfır kalite hatası” hedeflerine ulaşmamızı sağlamaktadır. FCA’nın 213 fabrikası ve yaklaşık 400 tedarikçisinin fabrikalarında bu anlayışla üretim yapılmaya devam edilmektedir.

WCM yolculuğumuza başladığımız 2006 yılından bu yana “En Hızlı İlerleyen Fabrika” ödülünü almış, 2009’da ise Gümüş Seviye’ye ulaşan ilk FCA fabrikası olmuştur. Tofaş, Kasım 2013’te gerçekleşen denetim sonucunda FCA dünyasında “Altın Seviye”ye ulaşan ilk üç fabrikadan biri olarak başarısını taçlandırmıştır. WCM yolculuğu boyunca üretim standartlarını sürekli yükseltmeye odaklanan Tofaş, en son 2019 yılında gerçekleşen denetim sonucunda aldığı 81 puan ile WCM uygulanan tüm otomobil fabrikaları içinde en yüksek puana sahip şirket konumuna gelmiştir.

Dünya Klasında Üretim (WCM) Metodolojisi hakkında daha detaylı bilgiye tofasakademi.com/tr/wcm/ adresinden ya da ir.tofas.com.tr/2020/ adresi üzerinden interaktif olarak da yayınladığımız 2020 Tofaş Faaliyet Raporu’ndan ulaşabilirsiniz.